מה הקשר בין קורס הקאוצ׳ינג בשיטת אנ.אל.פי להדרכות בצילום.

במהלך שנותיי כמדריך ומורה לצילום אני זוכה להכיר הרבה מאד אנשים שמעבר לרצון שלהם לשפר את התמונות שהם יוצרים, הם חולמים לקחת את התחביב הזה צעד אחד קדימה , לפתוח עסק ולהפוך לצלמים מקצועיים

במפגשי צילום שלנו נתקלתי לא פעם במחסומים שהם חווים, בפחדים שלהם - שאולי הם לא מספיק טובים? שהשוק מוצף בצלמים מעולים, ולמה שייקחו אותם? מה יחשבו על התמונה שלהם? ועוד מלא מלא חששות שהם העלו בפני הקשבתי להם והבנתי את החששות שלהם אבל תמיד התמקדתי בלהעצים אותם דרך הידע המקצועי. לימדתי אותם מה זה צמצם, מה זאת מהירות תריס, איך הם משפיעים על התמונה , קומפוזיציה, פרספקטיבה, צבעים בתמונה, תאורה, פלאשים ועוד אך לא עבדתי איתם על החששות האמתיים שלהם. אלו שמונעים מהם להתקדם בהרבה מהמקרים

הבנתי שכדי לגרום להם להצליח אני חייב ללמוד איך לקלף ולהסיר מהם את הפחדים. לדבר איתם גם על הדברים שמטרידים אותם, לצאת מהבועה של הצד הטכני ולהבין שלמרות שהוא חשוב, הוא בהחלט לא הגורם העיקרי שמונע מאנשים לפרוץ את תקרת הזכוכית שלהם

כשהבנתי את זה נרשמתי ללימודים של - אנ.אל.פי שיטה שמאפשרת ליצור שינוי באופן החשיבה שלנו בשנה שעברה סיימתי את לימודי האימון בשיטה זו. שיטה שאפשרה לי לראות את החיים מזווית קצת שונה, ממקום שבו אני מנסה להבין יותר מה באמת מניע כל אחד מהתלמידים שלי? מה הדרייב שלו? מה עוצר אותו ? למה זה עוצר אותו? ואיך אני יכול לעזור לכוון לייעץ ולתרום מהניסיון שלי בנוסף הבנתי במהלך הלימודים שהיעוד שלי הוא לנסות לגלות ולהבין מהם הפחדים והחששות של הצלמים שאני עובד איתם (במידה וקיימים) לחשוף אותם לפחדים ולחששות ובעזרת השיטות אותם רכשתי, להתגבר עליהם ולהמשיך הלאה. בתהליך עמם חשוב לי לסמן מטרות ולא סתם מטרות אלא מטרות מדידות גם מבחינת ההישג שאותו אנו רוצים להשיג וגם מבחינת הזמן בו אנחנו רוצים שזה יקרה.אנו בונים תוכנית מדויקת ומדידה וכמובן רציונלית. תוכנית שבנויה ממטרות שאפשר להשיג אותן

אני לא מדבר כרגע על החלום הגדול של העסק (שגם הוא חשוב מאוד) אלה על מטרות פרקטיות לשלושה חודשים הקרובים תוך הבנה מה המשמעות של זה, איך לחלק את המשימות שצריך לעשות כדי להגיע למטרה בזמן ברגע שיש מטרה מדידה אנחנו יכולים לבחון את עצמנו ולדעת אם העסק בו אנו משקיעים כל כך הרבה במגמת עלייה, ירידה או נשאר עם אותם רווחים לאורך זמן חשוב להבין שכשאין לנו מטרה, אנו עובדים ללא הפסקה, רודפים אחרי הזנב של עצמנו והרווחים שלנו נעלמים בחשבון הבנק השוטף שלנו. אין באמת אפשרות לדעת כמה היה הרווח החודשי ואני מדבר על רווח ולא הכנסות (מחזור), הרווח הוא כמובן ההכנסות פחות כל ההוצאות שהשקענו בעסק ?ולמה אני מספר את כל זה בשבוע שעבר יצא לי להכיר אדם נחמד מאד , הוא התקשר אלי וסיפר שקוראים לו דניאל והגיע אלי דרך מכרה משותפת, הוא כרגע עושה שינויי גדול בחיים ורוצה לחזור לתחביב ישן שהיה לו בצעירותו. סיפר שהוא בן 58 ובמהלך ה-20 שנה האחרונות היה טבח, הצליח די טוב, אבל בשנים האחרונות פחות אהב את העבודה. קבענו לקפה ושוחחנו על המקום בו הוא נמצא ולאן הוא רוצה להגיע. על האהבה שלו למזון, לבישול, להכנת המנות, לצילחות וכמובן על האהבה לצילום. הוא הראה לי תמונות שצילם סאן-פרנסיסקו שבה התגורר כ-6 שנים. הראייה הצילומית שלו ישר משכה לי את העין, תמונות שחור לבן, משחקי אור וצל, תאורת חלון. הבנתי ישר שיש לאיש כשרון רק מאוחר יותר הוא סיפר לי על תחביב אחר שלו שהוא הציור...שאלתי אותו מה התשוקות הגדולות ביותר שלו? התשובות שלו היו ישירות והברק בעיניים שלו כשדיבר עליהן אישר את מה שאמר, צילום ומזון! שאלתי אותו ואיך אתה מתכוון לשלב ביניהם? הוא חשב ואז נפל לו האסימון, משיחה שהייתה אמורה על לימוד צילום אירועים, בוקים וצילום משפחות, הבנו ביחד שהפאשן שלו זה צילום מזון. הידע שלו בתחום והאהבה שלו לשני התחומים יצרה ממש ניצוץ. ראיתי פתאום אדם עם אש בעיניים, עם שאלות בוערות של מה עושים? איך מתחילים? מה עכשיו? ? שמעתי מהצד השני של השולחן את דפיקות הלב שלו את ההתרגשות והבנתי שפגענו. קבענו שלמחרת הפגישה נתכנן תכנית עבודה אני אלמד אותו את כל מה שקשור בצילום מזון, הוא כבר מתחיל לעבוד על מתכונים, האדרנלין בהחלט נמצא באוויר ומבטיח שתזכו לראות תוצאות בהמשך, בנתיים התחלנו לשבת על התוכנית באופן כללי על יצירת בלוג של בישול וצילום מזון תוך התמקדות בנושא הצילום, אז מתחילים